El festival és present arreu de la ciutat. Foto: Twitter (@oriolllado)

La màgia inundarà la ciutat fins al 4 de març, amb la celebració del 18è Festival Internacional de Màgia-28è Memorial Li Chang. El tret de sortida es va viure dissabte al centre comercial Màgic, amb la segona Trobada de Mags de Catalunya, que van oferir durant tota la tarda els seus millors números d’il·lusionisme.

Aquesta setmana, a més, s’han celebrat les primeres activitats paral·leles al festival a les biblioteques de Llefià, Sant Roc i Canyadó i al Centre Cívic de la Colina. Amb aquests espectacles de màgia gratuïts el festival, organitzat per l’Ajuntament, vol arribar a tots els racons de la ciutat. D’altra banda, els plats forts es viuran als teatres i dissabte hi haurà el primer tastet al Principal amb l’espectacle Màgia i Humor protagonitzat per Pepe Viyuela, José Luis Rubiales i Morrison El Magnífico.

Després d’una nova setmana d’activitats a les biblioteques i els centres cívics, el 18 de febrer el teatre Blas Infante acollirà l’espectacle Tea Time, creat i executat pel Mag Txema, pensat especialment pel públic infantil. Precisament, el director artístic del festival, Enric Magoo, destaca la importància de captivar els infants. “Fa uns anys el mag Txema era un nen més que venia a veure els espectacles del festival. Es va aficionar a la màgia i ara és un mag de prestigi internacional”, explica.

No serà l’únic, ja que del 23 al 25 de febrer el teatre Zorrilla serà escenari de les diverses sessions de la Gala Internacional de Màgia, que comptarà amb els números d’Aaron Crow, Alberto de Figuereido, Mikael Szanyiel, Arkadio&Bella, Felipe Mejías i Ivan Necheporenka. Una alineació titular farcida de mags de renom internacional i joves talents amb la qual Magoo espera guanyar-se el públic badaloní.

VESSANT SOLIDARI
Amb tot, més enllà del seu caràcter lúdic, el festival també aposta per un vessant solidari, que arribarà al clímax amb la Gala Solidària de màgia del 4 de març al Teatre Blas Infante. Servirà per clausurar el certamen d’enguany i comptarà amb les actuacions de la Maga Game, Alex Gilabert, Maria Altés i Set de màgia.

Els diners recaptats es destinaran al projecte Solidarimagia, que porta a la màgia a llocs del planeta on normalment aquesta no arriba. “Fem el festival per enriquir l’il·lusionisme i no per omplir les butxaques de ningú, que és el que passa normalment a altres llocs”, explica Magoo, que reivindica que la solidaritat té cabuda un any més dins el festival.

PREMI PER A TEIA MONER
A l’espera de saber qui s’emportarà el Premi Li-Chang -entregat al mag més votat pel públic-, el festival ja ha anunciat la menció honorífica d’enguany. El 23 de febrer se li entregarà a la Teia Moner, per la introducció de la màgia al món dels titelles.

La trajectòria de Moner, però, té molts altres mèrits, com el d’haver potenciat la dona als circuits de màgia impulsant, per exemple, el Festival de Dones Màgiques a Terrassa. “No és fàcil per a nosaltres trobar feina en el món de la màgia. Som moltes les que fem màgia però a poques se’ns veu”, explica.

La seva ambició és que, en un món tan masculinitzat com el de la màgia, les dones deixin de ser vistes com les assistents del mag de torn. El Festival Internacional de Màgia ja ha començat a fer passos en aquest sentit. A part de Moner, al cartell hi apareixen tres magues més. La paritat encara queda lluny però ja s’ha deixat clara una realitat òbvia i amagada: les dones també fan màgia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram