Parera, amb el número premiat. Foto: Gerard Artigas / ACN

El 22 de desembre és una data que la Núria Parera, la propietària de l’administració de loteria de la plaça Mallorquines, no oblidarà fàcilment. Ella i, sobretot, les 10 persones premiades amb el número 10.989 que aquest dia va resultar guanyador del segon premi del Sorteig Extraordinari de Nadal. El botí, 125.000 euros per cada dècim d’una sèrie de 10 butlletes que fan un total d’1,25 milions d’euros.

En declaracions a Línia Nord, Parera explica que és el premi més gran de la Loteria Nacional que ha repartit mai. “Aquest número era d’una segona comanda que vam fer i es va vendre al voltant del mes d’octubre en un dia de mercat”, explica. La propietària d’aquesta administració –ho és des del 2004 i anteriorment havia estat del seu sogre­– afegeix que coneix tres de les persones afortunades amb un dels dècims, totes elles de Montgat. “Un és un jubilat, una altra una noia que està a l’atur i la tercera una dona amb tres fills”, relata.

EL FILL, PROTAGONISTA
Aquesta història té un altre protagonista, l’Oriol, fill de Parera. Nascut en dia 28 de l’any 1989, el fill de la propietària cada any té per costum quedar-se dècims dels números que acaben en 28 i 89. De la segona comanda feta per la seva mare, però, hi havia tres números que acabaven en 89 i només se’n va quedar d’un dels tres, que no va ser el premiat. “Va passar un mal dia però ara ja està”, explica Parera.

Tot i això, el premi també ha beneficiat el negoci, ja que Parera remarca que la facturació del sorteig de Reis “va augmentar un 26% respecte de la de l’any passat”. “És una bona notícia perquè des del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 la venda de loteria espanyola havia baixat”, conclou.