Jordi Serra i Xavier Garcia Albiol en un moment del cara a cara. PSC

L’auditori del Museu de Badalona es va quedar petit per presenciar l’únic cara a cara entre els dos candidats que tenen més opcions de guanyar el proper 22 de maig: el socialista Jordi Serra i el popular Xavier Garcia Albiol. El debat, que va ser organitzat i retransmès en directe per la Cadena SER, va tenir moments àlgids, com quan es va tractar el fenomen migratori. Serra va reiterar que ell no nega els problemes de convivència que pateixen alguns barris de la ciutat, sinó que actua per resoldre’ls. Per la seva banda, el candidat popular va tornar a llegir la seva recepta per acabar amb aquests conflictes: mà dura contra els immigrants il·legals. A més, va recordar que si arriba a l’alcaldia retirarà els ajuts a aquells que vénen a Badalona “a delinquir”.

CRISI

Després de debatre sobre migració, van exposar les seves propostes per sortir de la crisi. Serra va assegurar que ja fa anys que Badalona estalvia en diferents partides i que a més no és ni de bon tros una ciutat endeutada, si es calcula en habitants. Albiol sí que va recordar unes quantes promeses prou conegudes, de les quals en destaquen la fusió d’ empreses municipals i la reducció en un 30% els càrrecs directius de l’Ajuntament.

MOBILITAT

També es van tractar els reptes de mobilitat que té la ciutat. Serra va recordar les zones trenta que s’han implementat i les mil noves places d’aparcament, mentre el líder popular va proposar allargar la Línia 2 del metro fins a La Morera (passant per Casagemes), la Línia 1 fins a Pompeu Fabra.