Alguns agents van protestar davant l’Ajuntament durant el Ple. Foto: Cs

Polèmica policial a la ciutat. A finals de març es feia públic un comunicat en nom de la plantilla de la Guàrdia Urbana en el qual s’alertava de falta d’efectius i que la ràtio d’agents per cada 1.000 veïns és la més baixa de l’àrea metropolitana. Una situació, es criticava, que l’Ajuntament supleix amb “un ús abusiu d’hores extres”, fet que provocaria “una sobrecàrrega d’hores de treball”. 

A més, el comunicat afegeix que des de fa uns dies els agents “s’han negat a fer més hores extres”, per la qual cosa “no s’estan cobrint els serveis mínims normals” necessaris. Alguna nit, diu, només una patrulla ha estat de servei.

Unes reivindicacions que han rebut el suport de Ciutadans, que va portar la qüestió al Ple de dimarts. En aquest sentit, els taronges van demanar el cessament de la regidora de Seguretat Ciutadana, la segona tinent d’alcaldia Lídia Montero, i van criticar el que consideren una política de seguretat “nefasta”.

Fonts municipals consultades per Línia Nord consideren que la petició de Cs és “oportunista i populista”, i que els regidors taronges “no han tingut la deferència d’informar-se abans” sobre aquesta qüestió. “No tenen dades fefaents”, lamenten.

De tota manera, des del govern asseguren que “són sensibles” a les demandes dels agents i que estan treballant per incorporar-ne més. Afirmen que ara mateix n’hi ha set preparant-se a l’escola de Mollet per poder ocupar vacants i que en un temps se’n cobriran quatre més. I és que fins que no hi hagi pressupostos de l’Estat no hi haurà la possibilitat de crear noves places, sostenen. A més, asseguren que no han rebut cap petició per tractar la suposada falta d’e