L’alcalde Álex Pastor i el conseller Damià Calvet aquest dilluns. Foto: ACN

Badalona tindrà 41 pisos de lloguer social i un nou asfalt per a la C-31 que reduirà el soroll i les emissions. La Generalitat invertirà prop de nou milions d’euros en els dos projectes que començaran a implementar-se el 2022 i aquest mateix 2020 respectivament. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, anunciaven en una roda de premsa conjunta aquest dilluns les actuacions, part del finançament de les quals provindrà de fons europeus.

Les obres de construcció dels 41 pisos de lloguer assequible començaran el 2022 i estaran emmarcades en el programa d’habitatge social INCASÒL, que es va iniciar fa tres anys amb l’objectiu de donar un impuls al parc d’habitatge públic de la Generalitat de Catalunya. Aquesta nova promoció estarà ubicada a l’àrea de l’Estrella en una parcel·la de 3.440 mestre quadrats de sostre residencial i de 650 metres quadrats per a altres usos de la zona. El concurs per al disseny i construcció dels domicilis -que tindran planta baixa i cinc pisos d’alçada- serà convocat properament. La previsió és que les obres tinguin un cost aproximat de 4,42 milions d’euros. Aquesta serà la tercera convocatòria del Govern en el marc del projecte INCASÒL, una iniciativa que fa palès que l’habitatge assequible i social és una “prioritat absoluta” per la Generalitat, segons apuntava dilluns Calvet.

SOROLL I CONTAMINACIÓ
Pel que fa al nou asfalt de la C-31, l’innovador paviment permetrà reduir el soroll i les emissions de diòxid de nitrogen gràcies a la seva porositat i al fet que, entre els seus components, hi ha diòxid de titani, una substància capaç d’absorbir aquest gas d’efecte hivernacle. La previsió és que les obres -que actuaran en un tram de vuit quilòmetres entre Barcelona i el límit de la concessió de la C-32- s’allarguin durant tres mesos i es pugui licitar i executar aquest mateix 2020. Segons informava el conseller de Territori i Sostenibilitat, el projecte forma part del Pla de Ferms Sostenibles i serà una intervenció pionera a Espanya.