Una de les protestes del professorat de l’Institut Terra Roja de Santa Coloma. Foto: Assemblea Terra Roja

L’Institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet ha aconseguit el vistiplau de la Generalitat per continuar amb pla d’assistència semipresencial que s’havia consensuat amb les famílies. Segons ha informat l’assemblea de treballadors en un comunicat, el comitè ha decidit desconvocar la vaga després que el govern català hagi proposat al centre la seva adhesió al Projecte d’Educació Híbrida del Laboratori de Transformació Educativa, un pla pilot d’educació semipresencial que es desenvoluparà al llarg d’aquest curs i que permetrà a la direcció continuar amb el model d’assistència alterna impulsat per eduir les ràtios amb més recursos.

L’assemblea de treballadors posa fi d’aquesta manera a un mes de protestes i diverses jornades de vaga motivades per la negativa del Departament d’Educació, que va exigir al centre l’assistència presencial completa després d’una inspecció educativa a la zona i que va obligar la direcció a reprendre les classes amb 35 alumnes per aula.

Segons detallava el comitè d’empleats en un comunicat, el centre educatiu va decidir afrontar el retorn a les aules dissenyant un pla de reincorporació semipresencial amb 15 alumnes per classe, que va rebre un ampli suport tant per part de les famílies com dels membres de l’equip docent. Per poder garantir l’assistència diària a l’institut, cada aula es va dividir en dos grups que acudien al centre tres hores al dia en dos torns diferents de manera alterna. La resta d’hores lectives, els alumnes assistien de forma telemàtica a les classes.

Per tal de poder garantir el correcte accés als continguts, la direcció del centre va fer un gran esforç per dotar a tot alumnat amb l’equipament digital necessari per poder seguir les classes no presencials. Amb aquest sistema -defensa l’assemblea de treballadors- el risc de contagi es redueix a la meitat mentre se segueixen “estrictament” les normatives i indicacions sanitàries establertes per Educació.