Téllez a les portes del Tribunal Suprem a Madrid aquest dimarts. Foto: Andrea Zamorano (ACN)

L’exregidor de Guanyem a l’Ajuntament de Badalona José Téllez ha comparegut aquest dimarts davant del Tribunal Suprem pel cas dels cartells de l’1-O. Téllez -que va ser absolt per l’Audiència de Barcelona pels mateixos fets- va ser citat el passat 5 de febrer després que l’alta cambra admetés a tràmit el recurs presentat per al respecte per la Fiscalia, que en la vista oral celebrada aquest matí ha demanat revocar l’absolució de l’exregidor en considerar que és “il·lògica i irracional”.

En una atenció als mitjans a les portes del Suprem, Téllez ha assegurat que el recurs de la Fiscalia contra la seva absolució forma part d’una “causa general contra l’independentisme”. “Hauria de ser un tema menor, però no ho és si mirem que això forma part d’una causa general on hi ha més de 2.800 catalans encausats. Això és la demostració que la justícia està utilitzant mesures excepcionals per anar contra el moviment independentista”, ha assegurat l’exregidor, tal com recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

El Suprem haurà de decidir ara si estima el recurs de la fiscalia, que reclama que s’imposi la multa de 12 euros al dia durant dotze mesos per desobediència i que ha remarcat en la vista que Téllez va ignorar que hi havia una ordre de la fiscalia de decomissar elements per preparar o difondre el referèndum. L’Audiència de Barcelona va considerar que no hi havia prova de càrrec per enervar la presumpció d’innocència de Téllez ni cap “requeriment exprés” de la Guàrdia Urbana de Badalona perquè no toqués el material requisat. En aquesta línia, l’advocada de l’exregidor, Montserrat Salvador, ha dit que no es pot condemnar per desobediència un particular per haver desatès “un mandat abstracte”.

Recordem que l’exregidor va ser condemnat pel Jutjat Penal número 7 de Barcelona a pagar més de 4.000 euros per un delicte de desobediència. El tribunal va considerar aleshores que Téllez havia retirat els cartells requisats a uns activistes d’Òmnium Cultural dies abans de la celebració del referèndum d’independència d’un cotxe de la Guàrdia Urbana sense el permís dels agents. El regidor va recórrer la sentència i finalment va ser absolt per l’Audiència.