Un dels concerts de la Festa Major de Sant Joan a Montgat. Foto: Aj. de Montgat

L’edició d’enguany de la Festa Major de Sant Joan a Montgat ha estat marcada per la situació emergència sanitària per la pandèmia del coronavirus. El consistori ha apostat per programar des del passat 19 de juny una sèrie d’activitats per a tots els públics que combinen els actes presencials amb aforament limitat per garantir que es respecta la distància de seguretat i les iniciatives virtuals.

El tret de sortida de la tradicional festivitat va tenir lloc el 19 de juny amb un pregó teatralitzat a càrrec del Centre Recreatiu i Cultural i amb un lipdub organitzat pels veïns i veïnes de l’Associació Veïnal del Nucli Antic i de Monsolís. El punt fort de la jornada, però, van ser els concerts de música jove, que van comptar amb la presència telemàtica de la cantautora de Terrassa Mabel Flores i del grup musical femení del Camp de Tarragona Roba Estesa. El cap de setmana va estar protagonitzat per les activitats esportives, com un “tastet” d’esports de mar organitzat per l’escola de vela, i també per l’estrena de l’obra de teatre La Poseïda de la companyia CRiC de Montgat.

A la nit de la revetlla de Sant Joan, la comissió de festes va programar el concert també telemàtic de la banda Infumables i dels Retro’s, una alternativa a les tradicionals actuacions que per qüestions sanitàries i d’aforament no podien organitzar-se aquest any. Finalment, la cloenda de la festa major servirà per fer un sentit homenatge a totes les persones que han perdut la vida pel coronavirus i amb un vídeo mapping Òpera Show a la plaça de la Vila.