L’Alcalde de Badalona entrega la reproducció de la Venus al president de la farmacèutica

Els laboratoris farmacèutics Menarini fa cinquanta anys que van arribar a Espanya i quaranta que es van instal·lar a Badalona. Ha estat per aquest darrer motiu que tant Xavier Garcia Albiol i un seguit d’empresaris els han volgut oferir el seu reconeixement.

LA VISITA DE L’ALCALDE

Xavier Garcia Albiol ha visitat les instal·lacions del carrer d’Alfons XII acompanyat pel regidor de Serveis Socials i Salut, David Gómez; el president de la Federació Empresarial, Joaquim Padrós i el cònsol d’Itàlia, Daniele Perico, entre d’altres personalitats. A la seu del laboratori tots ells han firmat el Llibre d’Honor.

Durant la visita l’Alcalde ha destacat l’aportació de la companyia al teixit empresarial de la ciutat i ha fet entrega d’una reproducció de la Venus de Badalona al seu president, Luca Lastrucci, i als seus consellers, Salvador Pons i Stefano Polga els quals han manifestat el seu compromís amb la ciutat, en la qual hi treballen gairebé un total de 300 persones.

UNA GRAN FESTA

La celebració principal dels 125 anys d’història dels laboratoris, els 50 a Espanya i 40 a Badalona va ser al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, i va comptar amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz qui va valorar gratament la presència de Menarini a la ciutat, tant per l’aspecte econòmic com d’investigació que ha significat.

QUÈ ÉS MENARINI?

Menarini és un grup farmacèutic internacional que està present en més de cent països d’arreu d’Europa, Àsia, Àfrica i també d’Amèrica.

En el cas de la filial espanyola, és tracta de la tercera en volum de facturació de tot el grup, amb una producció total, des de la seu de la ciutat de Badalona, de més de quaranta milions d’unitats de medicaments cada any.

En concret, la línia que surt d’aquesta planta està centrada en la investigació pel desenvolupament de medicaments per al tractament de les malalties cardiovasculars, transtorns gastrointestinals, alèrgia, dolor i inflamació. En aquest sentit, va ser en el propi departament d’I+D (Investigació i Desenvolupament) de la planta de Badalona a on es va descobrir Enantyum® (dexketoprofeno trometamol), un dels fàrmacs més prescrits arreu del territori dins del camp de l’analgèsia.

D’altra banda, la farmacèutica també participa en diferents activitats de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), que tenen com a finalitat la integració de col·lectius marginals o en risc d’exclusió social d’arreu de Badalona. Menarini col·labora amb la Fundació Sique en la rehabilitació d’un edifici destinat a que persones amb discapacitat intel·lectual puguin disposar d’autonomia. També recolza la Fundació Ateneu Sant Roc en el projecte Laila per a la inserció de dones immigrants o en situacions de marginació, i dóna suport al Centre d’acollida de la Generalitat per a nens i adolescents Maria Assumpta.