Un dels espais de l’edifici de l’antiga fàbrica de productes farmacèutics on ara s’emplaça la CIBA. Foto: ACN

El projecte del hub a les Tres Xemeneies no serà l’única iniciativa metropolitana que optarà al finançament dels fons europeus. L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha presentat diverses propostes de les quals han estat preseleccionades dues: la segona fase de la rehabilitació de l’edifici de la CIBA i la posada en marxa de programes de formació en innovació i tecnologia.

Aquestes iniciatives comptaran amb el suport de la Diputació de Barcelona, que posarà tota la seva infraestructura a disposició del consistori per facilitar que pugui presentar-se a les diferents convocatòries que impulsi el govern espanyol en relació per poder accedir a aquests fons europeus. “Volem aglutinar i fer arribar a tot el territori i a tota la població aquests fons. És important que no només tinguin oportunitats els grans municipis, els grans actors o les grans empreses. És important que aquests diners europeus arribin a tothom i que cap ciutadà es quedi enrere”, assenyala al respecte la presidenta de l’ens, Núria Marín.

Des de l’executiu encapçalat per Núria Parlon s’ha sol·licitat finançament per unes actuacions valorades en prop de quatre milions d’euros, que inclouen la rehabilitació integral de l’edifici on actualment s’emplaça l’espai de la CIBA -que comptarà amb un centre d’informació i recuperació de dones víctimes de violència i un recurs d’habitatge per acollir dones que hagin patit maltractament- i la posada en marxa de programes de formació per a la innovació en tecnologia i informació.