La zona comercial del carrer de Mar de Badalona durant aquestes primeres setmanes de desescalada. Foto: Aj. de Badalona

La Diputació de Barcelona ha donat llum verda a la primera fase del pla de xoc per a la reactivació econòmica i social dels municipis de la província. En el ple celebrat el passat dijous 28 de maig, l’ens va aprovar l’inici del programa Cap municipi enrere, que compta amb una dotació total de 15 milions d’euros per oferir “liquiditat i solvència” als ajuntaments més afectats pels efectes de la pandèmia. La iniciativa permetrà reforçar l’economia del Barcelonès Nord amb prop d’1,3 milions d’euros, més de la meitat dels quals aniran destinats a Badalona.

Segons detalla en un comunicat la Federació del PSC al Barcelonès Nord, les aportacions es divideixen en dos programes: la despesa corrent i la inversora. Badalona rebrà sumant les dos gairebé 715.000 euros, xifra que suposa un 54% del total de diners invertits per la Diputació. En el cas de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, el consistori encapçalat per Núria Parlon tindrà a la seva disposició prop de 389.000 euros i l’administració dirigida per Joan Callau uns 124.400 euros.

Pel que fa als municipis de Montgat i Tiana, les dotacions econòmiques destinades seran de 48.800 euros i 36.500 respectivament. “El pla de xoc serà cabdal, especialment per als municipis que tenen menys recursos i població més vulnerable. Podran engegar accions estratègiques per pal·liar les conseqüències econòmiques, socials i en clau de gènere de la crisi sanitària”, apuntava després de l’aprovació de la mesura la vicepresidenta de la Diputació i alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon.