Les màquines enderroquen l’antic local de la cooperativa La Colmena a la plaça de la Vila. Foto: Salvem la Ciutat Vella

L’enderrocament de la façana de l’antic local de la cooperativa La Colmena a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet el passat divendres ha encès totes les alarmes entre el veïnat. Segons denuncia la Plataforma Salvem la Ciutat Vella, el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Esteve Serrano, els va avançar que només es procediria a tirar a terra el sostre de l’espai, conservant la façana exterior. Tanmateix, molts veïns descobrien divendres amb estupefacció que les màquines s’havien emportat per davant tot el local.

“Per seguretat i per evitar problemes greus hem hagut de resoldre enderrocar la façana ara. Tard o d’hora ho havíem de fer. No posaré mai en risc la integritat de ningú. Estic segur que empatitzareu amb aquestes circumstàncies”, assenyalava Serrano en un missatge a través de les xarxes socials, on emplaçava l’entitat veïnal a parlar sobre el cas de La Colmena en la reunió entre el consistori i la plataforma programada per dimarts.

A la trobada, l’Ajuntament va justificar l’enderroc en diversos informes que constataven l’estat “ruïnós” de l’estructura de l’espai. La reunió també va servir per fixar un calendari que ha de culminar en la modificació del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de la Ciutat Vella, on s’inclouran les demandes veïnals i es reduirà el sol edificable.

Aquest polèmic enderrocament es produïa poques hores després de la demolició de Can Serra, una gran casa amb gairebé 75 anys d’història i aspecte de masia antiga situada al carrer Santa Gemma del barri centre, al costat de la plaça de la Vila.