Tres Xemeneies

L’alcaldessa Cañete, la consellera Garriga i l’alcalde Guijarro. Foto: Generalitat

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va visitar el passat divendres l’espai que ocuparà el hub digital, audiovisual i del videojoc, a les Tres Xemeneies. La va acompanyar l’alcaldessa, Filo Cañete, i l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro. Segons la conselleria, es va tractar d’una “reunió tècnica sobre el terreny per continuar avançant en la construcció d’aquest projecte”, que rep el nom de Catalunya Media City (CMC).

La conselleria de Cultura de la Generalitat i els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona, amb el paraigua del Consorci del Besòs, treballen des de fa mesos de forma coordinada per tirar endavant el CMC. Un hub que per a la Generalitat és “un projecte de país”. Segons la conselleria, el hub “activarà econòmicament el territori i significarà un impacte positiu per als veïns de tot l’eix Besòs”.

Sessió informativa per a entitats

La setmana passada, Generalitat i ajuntaments van mantenir reunions amb entitats veïnals. A Sant Adrià, l’Ajuntament s’hi va reunir el dia 16 de novembre. La trobada va servir per explicar el projecte del CMC, resoldre dubtes i escoltar les aportacions dels veïns. Segons l’associació de veïns de Sant Joan Baptista, no s’hi va avançar gaire de nou: “Han parlat de la importància de l’arribada del cable submarí de telecomunicacions per al desenvolupament del CMC i, d’alguna manera, reconeixen la necessitat d’aconseguir finançament público-privat”, explica el seu president, Antoni Pons. L’alcaldessa, Filo Cañete, va dir a Twitter que el CMC “és una oportunitat i un repte molt important pels dos municipis i per a Catalunya”.