Prop de 70 persones van participar en la tancada. Foto: Twitter (@daniocagil)

La comunitat educativa està en lluita. Al llarg de tota la setmana, treballadors d’instituts i escoles públiques de les comarques de Barcelona han fet tancades per definir les actuacions que s’han de dur a terme per a revertir les retallades a l’educació pública.

A Badalona, els treballadors (docents, administratius, d’oficis, de lleure, etc.) es van reunir dimarts a l’escola Josep Carner. Van participar-hi al voltant de 70 persones, entre les quals hi havia també representants de la comunitat educativa de Santa Coloma.

REPENSAR LA MOBILITZACIÓ
Les tancades van ser convocades per l’Assemblea de Treballadores de l’Educació Pública de les Comarques de Barcelona, una entitat que va néixer arran del poc èxit de la vaga de la comunitat educativa del 29 de novembre de 2018.

A partir d’aquella experiència, l’assemblea va considerar que feia falta reactivar la mobilització en el sector educatiu i buscar més complicitats per trobar noves formes d’expressar les seves demandes.

“No volem fer una manifestació i ser quatre gats. La primera feina s’ha de fer des dels centres. Per això hem començat les tancades”, assegura a Línia Nord la docent de l’escola Josep Carner, Dolors Fernández.

A la tancada de Badalona es va concloure que cal unificar les mobilitzacions de tot el sector educatiu i potenciar les assemblees de centres. “Si ets capaç de mobilitzar els centres, pots mobilitzar la ciutat”, apunta Fernández. Les conclusions de les tancades que s’han fet a 7 municipis diferents es posaran en comú a una trobada a l’Escola Montseny de Barcelona, que se celebrarà aquest divendres.