Dues dones fotografien un dels espais de la CIBA en una imatge d’arxiu. Foto: A.R.

El projecte de la CIBA comença a prendre forma més enllà de les fronteres de Santa Coloma de Gramenet. Un any després de la seva inauguració, l’espai feminista de recursos i serveis per a dones impulsat per l’alcaldessa Núria Parlon s’ha convertit en la seu de la primera Escola Abolicionista Internacional i ara busca suports per poder obrir-se camí en el món universitari amb una càtedra en Investigació de Gènere.

L’equipament colomenc va comptar precisament la setmana passada amb la visita il·lustre de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que va poder veure de primera mà l’evolució de l’espai en el seu primer any de vida. La visita de Cunillera va ser el preludi perfecte per a la presentació del Campus CIBA, la iniciativa per oferir formació continuada per a dones en la qual s’emmarca el projecte de la primera Escola Abolicionista Internacional.

Aquest programa -que es va inaugurar divendres amb la primera sessió d’un dels seminaris del primer semestre lectiu- comptarà amb diversos cursos d’autoformació en línia i també amb alguns mòduls de tutorització personalitzada, que es completaran amb almenys un seminari mensual en directe.

En paral·lel, el consistori busca col·laboració universitària per tal de poder impulsar una càtedra en Investigació de Gènere i avança per poder culminar el projecte urbanístic, actualment en fase de licitació i que inclou la construcció d’un espai residencial per a víctimes de violència masclista, entre d’altres.