Miguel Jurado

El candidat Jurado ja fa campanya per la ciutat. Foto: Twitter (@MiguelJuradoT1)

El regidor del PP a Badalona Miguel Jurado va anunciar el passat divendres que serà el candidat popular a l’alcaldia de Santa Coloma. Es tracta d’una aposta de l’exalcalde badaloní, Xavier Garcia Albiol, que amb aquest moviment vol apaivagar l’efecte Rufián.

Els efectes d’aquesta designació en el grup local de PP a la ciutat no s’han fet esperar. En un comunicat fet públic aquest cap de setmana, la junta local dels populars gramenencs ha anunciat la seva dissolució en bloc. El comunicat és breu i explícit: “Per la designació a dit d’un candidat que en cap moment ha estat consensuat amb la junta local (…). Hem pres la decisió per majoria absoluta de dissoldre aquesta junta local i en el mateix acte de renunciar en ple als càrrecs que fins a aquest moment hem anat ostentant”. El comunicat denuncia que no és l’únic candidat popular que ha estat designat a dit per a les pròximes eleccions municipals. La dissolució de la junta provoca que el nou candidat haurà d’elaborar la seva pròpia llista.

La trajectòria de Miguel Jurado és extensa. Va militar al PSC durant la Transició; després, incorporat a CiU va ser director de l’Àrea d’Urbanisme del consistori badaloní; i, finalment, l’any 2007 es va estrenar com a regidor del govern del PP, com a independent. Assegura que amb Santa Coloma l’uneixen “llaços familiars i personals” i diu que fa el pas perquè els colomencs mereixen una ciutat millor: “Vull aprofitar la meva experiència de 16 anys al costat de Xavier Garcia Albiol per aplicar les polítiques que han funcionat durant la seva alcaldia”. El PP no té cap regidor a la ciutat, després de perdre els dos que tenia a les eleccions municipals de 2019.