L’edifici de l’antiga fàbrica CACI està situat a l’avinguda d’Eduard Maristany de Badalona. Foto: AMB

L’edifici de la CACI a Badalona serà el centre d’operacions del projecte del Hub Internacional de Coneixement per al Desenvolupament Sostenible i la Pau. Així ho ha confirmat l’alcalde Xavier García Albiol, que aquest dimecres ha visitat l’antiga fàbrica i les Tres Xemeneies amb el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, i l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau.

“Aquest compromís conjunt permetrà a l’edifici de la CACI esdevenir un punt d’atracció i ser protagonista d’un projecte tan important com el Hub del Coneixement del Barcelonès Nord”, ha assenyalat Albiol, que ha assegurat que posarà “totes les facilitats” perquè l’antiga fàbrica de la Companyia Auxiliar de Comerç i la Indústria pugui ser el “niu” de la iniciativa liderada per l’investigador Màrius Rubiralta.

Per tal de poder desenvolupar el projecte, els ajuntaments de Badalona i Sant Adrià tenen previst signar a partir de mitjans de 2021 un conveni per cedir les instal·lacions de la CACI als promotors de la iniciativa perquè sigui la seva seu. Recordem que aquesta antiga fàbrica és un edifici industrial modernista d’uns 4.800 m² que està situat a tocar del Passeig Marítim. L’equipament ja ha estat rehabilitat parcialment i estava previst que fos la seu del Museu del Còmic de Catalunya.