La Biblioteca Central de Santa Coloma en una imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha informat del tancament temporal de la Biblioteca Central per obres en el sistema de climatització. Segons apunta el consistori en un comunicat, la previsió és que els treballs s’allarguin uns tres mesos, de manera que l’equipament podria reobrir de cara a l’octubre.

Aquesta actuació consistirà en la instal·lació d’un nou sistema de control domòtic -regulació de la temperatura i de la renovació d’aire a les diferents estances- que millorarà l’eficiència energètica dels aparells de climatització, generant menys consum i emissions atmosfèriques. Per poder donar cobertura als usuaris de l’equipament, les biblioteques de Can Peixauet i Singuerlín-Salvador Cabré ampliaran el seu horari, obrint totes les tardes entre setmana i els matins de dimarts a dijous.

Al municipi veí de Badalona tenen molt present la situació en la qual es troba la Biblioteca de Can Casacuberta, que porta tancada fa més d’un any per problemes en el sistema de climatització i que no podrà reobrir fins a la tardor.