El Cryptshow va tancar la seva 13a edició diumenge passat. Foto: Cryptshow

No ha passat ni una setmana des del tancament de la 13a edició del Cryptshow i els organitzadors del festival de curtmetratges de terror i fantasia de Badalona ja pensen en la pròxima. Diumenge passat, a la sessió de tancament del festival, van anunciar que la 14a edició tindrà com a temàtica central les identitats sexuals queer.

El director del Cryptshow, Toni Benages, explica a Línia Nord que el terme queer engloba orientacions sexuals que van més enllà dels LGTBI i ho van escollir perquè “al gènere fantàstic sempre s’han tractat aquests tipus de relacions que no són normatives a la societat”.

Benages assenyala que sobretot intentaran que els llargmetratges i l’exposició se centrin en aquest tema, tot i que encara no tenen res tancat. “La nostra intenció és reivindicar que no és un tòpic el gènere fantàstic, sinó que es pot parlar de moltes coses. Fantàstic no és només Dràcula i zombis”, subratlla el director del festival.

APOSTA PEL CURT D’AUTOR
Un curtmetratge que, precisament, surt d’aquests tòpics del gènere és el curt d’horror psicològic Muil (Maw) de Jasper Vrancken, que va guanyar el XIII Premi Serra Circular per “la capacitat d’incitar al públic i transgredir els seus límits de la moral des del prisma de la fantasia bizarra”.

Benages assenyala que el curt de Vrancken va ser premiat perquè “té una qualitat de factura i cal·ligrafia d’autor molt concreta” i també per l’actuació potent dels personatges principals de la pel·lícula. De fet, l’actor que encarna el protagonista de Muil, Matthieu Sys, va rebre el premi a millor actuació masculina del festival.

Un altre film guardonat va ser Le Defú du rade (A wreck in paradise) de François Zaïdi, que es va endur el Premi del públic.

UNA EDICIÓ D’ÈXIT
Des de l’organització del Cryptshow asseguren que estan molt satisfets amb la darrera edició del certamen, que va aplegar prop de 800 persones a les activitats i sessions que es van fer durant els dos caps de setmana del festival i 500 persones més només a les sessions juvenils, que van ser les més exitoses.