El dispositiu policial ha estat tot un èxit. D.G.

Resultat satisfactori del dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana, Mossos, Policia Nacional i Policia Local de Sant Adrià del Besòs contra el conegut com a mercat de la misèria, els encants il·legals que ja fa mesos venedors ambulants munten els dimarts al matí sota l’autopista C-31, entre Badalona i Sant Adrià. Segons fonts municipals, durant quatre dimarts les intervencions han permès identificar a 67 persones i detenir-ne 6 més, cinc d’elles en matèria d’estrangeria, i decomissar fins a 5 tones de material, majoritàriament objectes recollits en contenidors de residus que s’intentaven vendre en aquest enclavament sota l’autopista C-31, entre els barris del Remei i Sant Roc.

En l’operatiu, les diverses administracions implicades han mobilitzat un total de 161 agents dels seus respectius cossos. El dispositiu ha aconseguit el seu propòsit inicial de reduir l’afluència de persones que pretenien vendre objectes procedents de les deixalles, coincidint amb el mercat legal que se celebra cada dimarts al límit entre Sant Adrià i Badalona.

El tinent d’alcalde Ferran Falcó considera que l’operatiu ha resultat positiu a curt termini “però és evident que el problema pot repuntar en breu si no es manté la presència policial amb una certa periodicitat”. El responsable de Seguretat de la ciutat manté que tos els cossos policials han fet un esforç extra aquests quatre dimarts però no sempre és possible mantenir aquest nivell d’actuació.

En qualsevol cas, des de l’Ajuntament esperen mantenir els pròxims dies una reunió per valorar el dispositiu reforçat d’aquests últims dies i determinar l’actuació que s’ha de mantenir d’ara endavant.