Segons Albiol, el “principal problema” que hi ha a la ciutat és la inseguretat i la manca de civisme

Albiol, els barris poc segurs, la zona sud, policia, temples de culte, càmeres de videovigilància, manca de civisme, problemes, conflictes i delictes. Conjunt de substantius i adjectius que han acompanyat a l’Alcalde de Badalona des del primer dia del seu mandat. Ara no ha estat menys. Les ganes de mostrar agents ben uniformats als carrers de la ciutat han pogut amb l’Alcalde, qui aquesta setmana ha presentat a el nou model policial ja efectiu.

Una de les finalitats d’aquest nou model de funcionament de la Guàrdia Urbana és l’increment d’agents al carrer. En aquest sentit les patrulles policials que faran exteriors han crecut un 77 per cent, xifra que significa que es passa de 90 agents realitzant aquesta tasca a un total de 160.

MÉS PARTRULLES AL CARRER

Segons l’Alcalde aquest increment de cossos de seguretat al carrer no suposa cap cost afegit als pressupostos del consistori ja que els agents que fins ara realitzaven tasques administratives, sortiran al carrer i al seu lloc s’hi col·locaran administratius sense cap tipus de formació policial.

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

Segons Albiol l’esmentat increment de patrulles és degut a la inseguretat i la manca de civisme que hi ha en alguns barris de Badalona, en especial a la zona sud, i que després de l’atur, esdevenen “el principal problema de la ciutat”. Al llarg de la presentació de la nova manera de fer de la Guàrdia Urbana, Albiol ha afirmat que significa “un avanç històric pel que fa a les polítiques de seguretat”. També s’ha tirat floretes afirmant que des de fa mig any, és a dir, des de la seva entrada a l’Ajuntament, la seguretat a Badalona ha millorat malgrat “encara queda molt per fer”. I en aquesta línia ha advertit que “no es pot continuar amb aquests nivells de desestructuració social, i de problemes de convivència i poc civisme com els que s’estan vivint a la zona sud”. Per tant aquestes zones més “conflictives” comptaran amb un reforç policial amb patrulles als carrers les 24 hores, especialment al barri de Sant Roc.

Durant l’acte de presentació, i en referència al barri de Sant Roc, se li han demanat a l’alcalde xifres sobre la delinqüència que hi ha. Albiol per part seva s’ha limitat ha afirmar que “no fan falta dades per saber que la manca de civisme i els petits delictes a la zona sud són més abundants que en altres zones de Badalona i, per tant, són necessàries polítiques específiques”.

ELS PETITS DELINQÜENTS

“A Badalona no tenim cap tipus de problema amb grans delictes, que han disminuït, però tenim un seriós problema amb la petita delinqüència” del tipus de ocupació d’habitatges, robatoris o bé estirades de bosses -ha confirmat Albiol- qui al mateix temps ha anunciat que des del consistori ja s’està treballant en un pla, allunyat de la seguretat, per donar resposta a aquesta problemàtica. La futura mesura respondrà segons l’Alcalde de manera “molt important” a aquests conflictes.

COMISSARIA DE SANT ROC

Es preveu obrir a finals del mes de març d’aquest any una comissaria al barri de Sant Roc per ser un dels “més degradats de Catalunya” segons Albiol.

Aquesta comissaria tindria com a objectiu principal, donar resposta als habitants d’aquest, d’Artigues i el Remei. Estaria oberta 24 hores tots els dies de l’any i s’hi podrien presentar denuncies però en cap cas s’hi faran atestats policials.

QUÈ EN PENSA CIU?

Convergència i Unió, encapçalada per Ferran Falcó, ha recolzat en tot moment la proposta de l’Ajuntament, tenint sempre present que durant l’anterior govern van ser ells qui van ampliar notablement el cos policial municipal amb més de seixanta nous agents.

Ferran Falcó ha publicat aquesta setmana al seu blog (fe- rranfalco.cat) que posa en dubte la manera de treballar de l’actual govern tenint en compte la política de comunicació que hi ha darrere i afirma: “tenim molt clar que malgrat que les dades quantitatives quant a furts, delictes i faltes continuen essent més o menys iguals, la policia local pot organitzar-se de manera diferent. Però també que es fan actuacions que posen de manifest que es pretén ser molt dur amb els febles, i molt feble amb els forts”. Falcó critica les ganes mediàtiques d’Albiol i dels seus companys de partit. Mentre les accions de l’anterior Ajuntament eren criticades per l’oposició constantment, ara l’oposició calla, respira i deixa treballar, “no s’amplifica, per exemple, la mort d’un badaloní a La Salut, al lloc d’on la Guàrdia Urbana havia retirat la vigilància el dia anterior”. Així que repecte a aquestes maneres de tergiversar la realitat de govern i mediatica, Falcó reclama “jo, si fos ells, hi posaria més seny i menys testosterona”.