Barcelona Cable Landing Station

L’estació va ser inaugurada el mes d’octubre de 2022. Foto: BCN Cable Landing Station

L’empresa Colt, referent en rutes de fibra òptica, serà el primer client terrestre que instal·la un punt de connexió a la Barcelona Cable Landing Station de Sant Adrià.

L’empresa, que està especialitzada en serveis de xarxa i veu de gran amplada de banda, donarà un servei d’interconnexió de centre de dades des de l’estació. Amb l’acord, el centre d’aterratge amplia el negoci de les rutes submarines que ha arrancat amb l’acollida del cable 2Africa, on participa la matriu de Facebook, Meta. Colt permetrà a l’estació de Sant Adrià connectar-se als grans hubs digitals d’Europa i proporcionarà una ruta exprés terrestre a altres estacions d’aterratge de cables regionals clau com Lisboa, Bilbao i Marsella, instal·lant nous cables submarins i capacitat als Estats Units Units, Àfrica, Orient Mitjà i Àsia.

L’empresa Colt opera a més de 220 ciutats a més de 30 països i connecta més de 1.000 centres de dades i més de 31.000 edificis connectats. La Barcelona Cable Landing Station va ser inaugurada el passat mes d’octubre.