El consistori badaloní ha tingut un primer contacte amb els supermercats de la ciutat per parlar sobre el futur que tindran els aliments que, a dia d’avui, tiren a els escombraries. Els d’Albiol han arribat a una primera entesa amb els comerços perquè els cedeixen el menjar que llencen pel Banc d’Aliments.

ES POT APROFITAR

Tot i que el menjar que els supermercats tiren a la brossa no es pot vendre servirà per repartir-lo entre els més necessitats. El motivador de l’acord ha sigut el conflicte entre les persones que recullen menjar dels contenidors que hi ha situats davant de les botigues de la ciutat Abans de tancar, els comerços es desfan d’allò que no podran vendre el dia següent.

Xavier Garcia Albiol, ha detectat aquests conflictes a barris com el de Llefià, a la Carretera Antiga de València. Albiol ha explicat que, ara per ara, “s’està negociant amb Condis i Eroski poder aprofitar els productes i assegura que hi ha predisposició per part dels establiments”. L’alcalde ha matisat que “encara s’està estudiant com dur a terme aquesta proposta”. La primera opció és fer servir voluntaris del Banc d’Aliments perquè reparteixin el menjar a aquells que ho necessiten.