Imatge dels aparcaments que han generat polèmica. Arxiu

Després de cinc anys de problemes i denúncies de suposades estafes, la comunitat d’usuaris del Pàrquing s’ha sortit parcialment amb la seva i el govern municipal suspendrà per dos anys la concessió del servei de gestió del pàrquing a Juan Ignacio López Tabasani. Els usuaris pretenien que li retiressin la concessió de manera definitiva però veu amb bons ulls aquesta mesura intermitja ja que sembla que “per fi” l’Ajuntament intenta posar fil a l’agulla a les denúncies que porten anys presentant contra la concessionària de l’aparcament Batllòria.

El president de la Comunitat d’Usuaris del Pàrquing, Francisco Ruiz, ha explicat en declaracions al Línia Badalona que porten anys patint les irregularitats i estafes de López Tabasani, que hauria abusat de la seva condició de concessionari aplicant preus superiors als permesos i gestionant l’aparcament sense atendre la normativa. Per exemple, Ruiz ha explicat que el concessionari va intentar cobrar-los dues vegades l’IVA per la compra de les places d’aparcament, va intentar cobrar el metre quadrat per sobre del preu permès per l’Ajuntament, es va negar a entregar els contractes a l’Ajuntament, va intentar crear una comunitat d’usuaris alternativa a la legítima creada originalment i no paga les quotes de manteniment, entre d’altres suposades irregularitats. Molts d’aquests casos han arribat als jutjats i sempre han donat la raó als usuaris, segons explica el propi Ruiz.

ACORD DE MÍNIMS

Davant aquesta situació, la Comunitat d’Usuaris del Pàrquing reclamava des de feia temps accions a l’equip de govern municipal, unes demandes desateses fins ara. Així, Ajuntament i usuaris arribat a un acord de mínims pel qual se li retira la concessió durant dos anys a López Tabasani, de manera que no podrà vendre ni llogar places d’aparcament. Durant aquest període, l’Ajuntament administrarà la concessió a través d’un gestor.

Igualment, els usuaris han sol·licitat una inspecció d’Urbanisme perquè sospiten que el concessionari ha modificat la mida de les places d’aparcament segons li ha convingut. Amb tot, els usuaris es mostren satisfets per l’avenç que suposa la suspensió temporal però no pararan fins aconseguir que li retirin de manera definitiva ja que al·lega que hi ha proves suficients de les irregularitats comeses fins ara.