L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol ha afirmat que es temps d’ajustar-se el cinturó amb “l’objectiu d’estabilitzar l’ajuntament en quatre anys”. Aquestes han estat les paraules del batlle després de fer-se públic que el dèficit actual de l’Ajuntament de Badalona arriba al llistó dels seixanta milions d’euros. Mentrestant Albiol ja ha firmat un crèdit d’un milió d’euros i entre mans en té un altre aparaulat que arriba fins els 18 milions. En principi aquests diners van destinats a la neteja dels carrers de la ciutat i a poder tenir tots els serveis municipals en marxa.

Tal com Línia Badalona informava en l’anterior edició, una mesura ja presa per l’Ajuntament és reduir el pressupost destinat al lloguer d’espais per les entitats privades de la ciutat. Amb aquesta finalitat s’aposta per buscar espais més econòmics o bé compartir-los.

Ramon Riera, conseller d’Hisenda i Recursos Interns, en referència al deute heretat que des del consistori “assumim les responsabilitats institucionals” però demana als proveïdors que entenguin que es tracta d’un nou òrgan de gestió amb pocs mesos de vida, encara. L’Ajuntament assegura que “apretarà” als proveïdors per tal de reduir despeses. En el cas de la il·luminació, apagaran les llum a la nit ja que afirmen que “gastem un milió més del que podríem amb llum”.

Malgrat aquestes “retallades” en la despesa de l’Ajuntament, han confirmat que també s’hauran de revisar els sous del funcionariat però que en aquest aspecte “seran més prudents”.

EL PSC RESPON

“Voler estimar el dèficit en 60 milions és un acte de mala fe” ha afirmat Francesc Serrano, l’anterior conseller d’Hisenda que afirma que l’últim exercici que els socialistes van tancar sumava 18 milions d’euros de dèficit. Afegeix que el PP suma a aquests 18 “conceptes que no corresponen” com expropiacions. Reconeix que si poden accedir al crèdit és perquè van reduir un 20% el deute fins a 100 milions “deixant-los-hi un marge legal per endeutar-se 40 milions més”.