Aquest abril es signen els convenis per reobrir el local. D. G.

Decisió salomònica: l’Ajuntament de Badalona i l’Associació de Veïns de La Salut Alta hauran de compartir local. El Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya ha arribat a aquesta solució després de mantenir contactes amb les dues parts, posant així fi a una polèmica que va esclatar fa uns mesos i que estava plena de contradiccions. Els veïns recuperaran així el local que van perdre i l’ajuntament tindrà un espai on desenvolupar tasques pro la immigració, tal i com s’havia rumorejat. El Departament de Benestar Social ha confirmat a Línia Badalona que està redactant un conveni que es signarà aquest mes d’abril i que servirà per posar en marxa un projecte anomenat “Convivint”. Aquest programa es sumarà a altres iniciatives que es duran a terme al barri en el marc del pla de convivència que han acordat amb el govern català ciutats com Badalona o Salt. L’associació de veïns, per la seva banda, tornarà al seu local d’origen, situat al número 1 del carrer Víctor Balaguer, i ocuparà els despatxos de la planta baixa.

VISIONS ENFRONTADES

La Generalitat va desallotjar el local de l’associació de veïns el passat 4 de gener, per fer unes obres de reforma que semblaven no tirar endavant. L’associació de La Salut Alta va demanar llavors que se’ls reubiqués en un altre equipament del mateix carrer, però l’ajuntament va respondre que no era viable perquè l’espai ja l’ocupaven altres entitats. El conflicte va acabar arribant a un punt mort quan l’associació veïnal i el PP de Badalona van acusar l’ajuntament d’actuar amb convivència amb l’anterior govern de la Generalitat per tal de dificultar la tasca d’aquesta entitat, que s’ha mostrat bel·ligerant amb el govern local. Pablo Hernán, regidor dels districtes 4 i 5, va voler desentendre’s del conflicte el mes passat al·legant que l’ajuntament “no té cap mena de responsabilitat en el fet que la Generalitat decidís tancar el local”. Però Benestar Social, ja en mans de Convergència i Unió, va manifestar que tenia constància que la Generalitat havia actuat a petició del govern local a l’hora de redifinir l’ús de local.

Ara, quan es signin els dos convenis, hauran de compartir local dues maneres de fer diferents. Mentre el consistori hi desenvoluparà el pla “Convivint”, l’associació de veïns, en boca de la presidenta, Julia Sánchez, ha manifestat en diverses ocasions que la integració del nouvingut és una batalla perduda, i que prefereix treballar per altres prioritats.