Biblioteca Lloreda

L’actual Biblioteca de Lloreda tancarà quan la nova estigui enllestida. Foto: Wikimedia

L’Ajuntament ha anunciat que el barri de Nova Lloreda substituirà la seva biblioteca per una de nova. Formarà part d’una promoció de 80 habitatges construïts per una constructora privada i haurà d’estar enllestida el primer trimestre de l’any 2025. La nova biblioteca s’emplaçarà al local en planta baixa del futur edifici d’habitatges que s’ha de construir al Passatge Riu Corb amb l’Avinguda de Lloreda i La Rambla de Sant Joan.

L’Ajuntament informa que l’actual biblioteca ha quedat petita perquè el barri ha crescut els darrers anys, i que el nou equipament tindrà una superfície d’uns 1.500 metres quadrats. Les instal·lacions de climatització de la biblioteca aniran a la coberta de l’edifici d’habitatges. L’accés es produirà per la urbanització del Passatge Riu Corb d’accés exclusiu de vianants, que s’executarà a la vegada de les obres d’edificació. La regidora de cultura, Anna Maria Lara, ha explicat a Línia Nord que la nova biblioteca està dins del planejament urbanístic de la zona i que la seva construcció “ha estat consensuada amb els veïns”.

Preguntada sobre la reobertura de la biblioteca de Can Casacuberta, que ja porta gairebé tres anys tancada, la regidora de cultura ha assegurat que “s’estan ultimant les obres de millora en temes de seguretat, pel que fa a la normativa de riscos de prevenció d’indendis”. A l’hora de posar una data per a la reobertura, Lara assegura que s’està “accelerant al màxim la feina per poder-la reobrir com més aviat millor”.