El regidor Mateu Hernández en una imatge d’arxiu. Foto: JxCat Tiana

Crisi de govern a l’Ajuntament de Tiana. JxCat ha decidit trencar el pacte amb ERC i el PSC i abandonar el govern municipal després que l’alcaldessa Marta Martorell optés per cessar el cap de llista de la formació i regidor d’Urbanisme i Habitatge, Mateu Hernández, pel cas de les polèmiques obres del futur cinema a la Sala Albéniz.

En un comunicat, JxCat rebutja l’actitud de la resta de membres que formaven el tripartit per “qüestionar l’honorabilitat i la bona intenció” d’Hernández i consideren que el motiu del cessament ha estat una “errada en un procediment administratiu”, ja que el regidor ja havia anunciat i informat l’equip de govern el passat novembre sobre la voluntat de sufragar a través d’una donació els equipaments de so i de vídeo per a la construcció del cine. Sobre la instal·lació dels cables sense autorització, la formació assegura que el seu cap de files va voler aprofitar que ja s’havia obert part del sostre per unes obres en el sistema de climatització de la sala per fer l’actuació i així evitar una duplicitat de feina i de costos.

“Davant l’immerescut cessament de regidor, i la mala manera amb què s’ha gestionat la situació per part de l’alcaldessa, hem considerat que el més adient és abandonar el govern de Tiana i que els dos regidors passin a l’oposició, des d’on continuaran treballant de forma constructiva per al poble”, conclou la formació, que recorda que l’executiu encapçalat per Martorell encara no ha acceptat la donació per valor d’uns 50.000 euros que oferia Hernández.

Martorell cessa Hernández per les obres del cine a la Sala Albéniz

Les obres a la Sala Albéniz de Tiana es van fer sense cap autorització