Nou gir de guió en el cas de l’enderroc de la Mobba. El jutjat contenciós número 14 de Barcelona ha decidit suspendre provisionalment la demolició de l’antiga fàbrica de balances badalonina a l’espera de resoldre el recurs presentat per la desestimació de la declaració de l’edifici com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Segons ha avançat L’Independent i ha pogut confirmar Línia Nord, en la seva resolució, el magistrat aplica aquesta mesura cautelar en considerar que l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol no ha justificat suficientment l’interès públic de procedir a enderrocar immediatament la Mobba. En aquest sentit, el jutge valora que si l’edifici anés a terra s’eliminaria la possibilitat que l’espai fos finalment protegit com a part del patrimoni industrial local. La decisió del magistrat també remarca l’aportació per part de les parts demandants de diversos informes que subratllen el valor històric i arquitectònic de l’antiga fàbrica.

Cal recordar que el Ple del passat mes de juny va decidir desestimar la protecció de la Mobba gràcies als vots del PP i el PSC i malgrat la negativa de la resta de grups de l’oposició. Amb aquesta votació es validava el posicionament de la Comissió Tècnica Assessora del Patrimoni Arquitectònic i Cultural municipal, que va determinar gairebé per unanimitat que l’espai no complia amb els requisits per ser catalogat. Aquest posicionament va ser recorregut pel Grup de Treball sobre la Mobba (GTM), que també va apel·lar contra l’inici de les tasques d’enderroc.