La regidora no adscrita, Marta Guàrdia, en una imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament de Tiana

L’Ajuntament de Tiana haurà de presentar en seu judicial tota la documentació sobre el possible cas de transfuguisme. Així ho decreta en una mesura cautelar el Jutjat Contenciós Administratiu número 16 de Barcelona, que dona un marge de deu dies al consistori per entregar l’expedient complet sobre la delegació especial remunerada atorgada a l’exregidora de JxCat Marta Guàrdia, actualment no adscrita a cap partit.

En la seva resolució, el magistrat accepta adoptar la mesura cautelar demanada per Sílvia Requena, advocada del grup municipal de Junts per Tiana, en considerar que tenir accés a tota la documentació requerida ha de permetre a l’oposició realitzar les tasques de control polític i contribueix a garantir la “transparència i el bon govern”.

El posicionament del jutge implica també desestimar les al·legacions presentades per l’alcaldessa Marta Martorell, que assegurava que ja havia donat accés als informes demanats i que acusava el principal grup de l’oposició de fer un ús “abusiu” de la justícia, emmarcant aquesta petició d’informació en una “estratègia política de desgast de l’equip de govern”.

Cal recordar que Junts per Tiana va demandar l’executiu encapçalat per Martorell per una presumpta vulneració dels drets polítics dels regidors de l’oposició comesa en denegar l’accés a l’expedient que investiga les atribucions atorgades a Guàrdia. Entre la documentació hi figura l’informe elaborat pel secretari municipal abans de la seva renúncia el passat 14 de desembre, on es resol l’inici dels tràmits per investigar el possible frau de llei comés en la delegació especial i se sol·licita elevar el cas a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè es pronunciï al respecte.