L’avinguda Isaac Albéniz de Tiana. Foto: Junts per Tiana

El grup municipal de Junts per Tiana ha titllat de “fallit” projecte de pacificació de l’avinguda Isaac Albéniz després de conèixer la decisió de l’equip de govern de fer marxa enrere i posposar el pla a l’espera de poder consensuar una nova proposta que pugui satisfer tant els interessos dels veïns com els dels comerciants. “La junta de govern local va aprovar el 29 de maig una despesa de 31.479,33 euros per al subministrament i instal·lació d’un pas alternatiu amb semàfors i per a obres de peatonalització“, detalla la formació, que al proper ple municipal preguntarà a l’executiu el cost de la iniciativa ajornada.

Des de Junts consideren que el pla – que havia de servir per guanyar més espai per als vianants durant la desescalada- s’ha fet “tard”, “sense cap pla de mobilitat” i sense obrir un espai de participació ciutadana. “Si el que es pretenien eren accions Covid, s’ha actuat tard i malament. Si el que es pretenia és impulsar la pacificació del centre, s’ha anat massa ràpid i sense els estudis i els espais de participació imprescindibles”, apunta l’únic partit de l’oposició en un comunicat.

 

Segons va assenyalar l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, en declaracions a Línia Nord la setmana passada, el retard en l’arribada de part del material adquirit i el malestar d’alguns dels veïns afectats per la proposta els va portar a plantejar-se l’ajornament de la iniciativa. “Vam consultar el projecte amb els comerciants i el van veure bé. No vam poder fer el mateix amb els veïns a causa de la situació sanitària”, explicava Martorell i afegia que ja no hi ha “tanta necessitat” per dur a terme la pacificació i que la proposta es contemplarà de cara a un possible repunt de la pandèmia a la tardor.