Un equip especialitzat desinfecta la residència Sant Cebrià de Tiana. Foto: Aj. de Tiana

El grup municipal de Junts per Tiana ha decidit forçar un ple extraordinari per demanar explicacions a l’Ajuntament per la situació límit de la residència Sant Cebrià. La formació encapçalada per Isaac Salvatierra reclama que s’obri una investigació per depurar responsabilitats pel contagi massiu ocorregut al geriàtric i per “l’ocultació continuada de dades” sobre el nombre de defuncions i de contagiats.

Segons l’últim comunicat del consistori, almenys 18 usuaris de la residència han mort des de l’inici de la pandèmia del coronavirus. Del total de 75 interns, només sis han donat negatiu a les proves de detecció de la malaltia realitzades per l’equip d’atenció primària desplaçat al centre. Això suposa que gairebé el 90% dels interns de l’equipament podrien estar infectats per coronavirus.

Des de Junts per Tiana denuncien que la confirmació oficial de defuncions i contagiats entre els usuaris no es va fer pública fins al passat dissabte, malgrat les sospites i el neguit manifestat per part de les famílies dels residents durant les dues setmanes anteriors. L’únic grup municipal de l’oposició considera que el consistori hauria d’haver fet una inspecció i intervenir l’equipament davant els primers indicis de possibles casos o mala praxi en la gestió del geriàtric municipal per part de l’empresa que ostenta de la concessió.

Pel que fa a les mesures preses per part de l’Ajuntament de Tiana, Junts considera que actuacions com la desinfecció “van arribar tard” i demanen al Departament de Salut que assumeixi el control de la direcció de la residència per medicalitzar-la i garantir la salut tant d’usuaris com de treballadors.