Els candidats de Junts per Tiana es van mostrar sorpresos per la victòria del 26-M. Foto: Twitter (@JuntsTiana)

Junts per Tiana (Junts) ha aconseguit el sorpasso. L’agrupació d’electors, que va néixer fa quatre anys com a alternativa municipalista als partits clàssics del poble, es va endur el 28% dels vots diumenge i va ser la força política més votada del municipi. La llista encapçalada per Isaac Salvatierra va aconseguir cinc regidors, tres més que el 2015 i dos per sota de la majoria absoluta, i té totes les cartes per poder formar govern aquest mandat.

Salvatierra explica a Línia Nord que ja ha parlat per telèfon amb la resta de caps de llista que han obtingut representació al Ple: Marta Martorell (ERC), Albert Sales (PSC) i Mateu Hernàndez (JxCat). El candidat de Junts assenyala que els pròxims dies començarà ja una roda de converses per formar el futur govern de Tiana.
“Hem de canviar la cultura política de l’enfrontament que hi ha al poble. En els grans temes podem treballar plegats, govern i oposició. Hem de buscar el màxim de consens”, assenyala Salvatierra.

SACSEJADA AL PLE
La victòria de Junts no va ser l’única sacsejada que va tenir el Ple de Tiana. La decisió de l’alcaldessa Esther Pujol (PSC) de no tornar a presentar-se a les eleccions ja vaticinava un escenari molt obert, però no un canvi tan radical: PSC i JxCat (com a formació hereva de CiU) van passar de ser les dues forces més votades el 2015 a ser tercera i quarta, respectivament.

ERC finalment es va endur la segona posició al plenari, després de quedar-se a prop de Junts amb un 22% dels vots.

Els republicans encapçalats per Marta Martorell van aconseguir quatre regidors, el doble que fa quatre anys. “Ens posem a treballar amb les altres candidatures tot desitjant que aquest 2019 puguem constituir un govern municipal fort”, va publicar ERC Tiana al seu compte de Twitter després de conèixer els resultats.

El PSC, que fins ara era el partit de govern, va perdre més de 300 vots respecte del 2015. El candidat socialista Albert Sales, que substituïa la fins ara alcaldessa Esther Pujol, va aconseguir el 16% dels vots i tindrà només dos regidors, el mateix nombre que va aconseguir també JxCat. Els de Mateu Hernàndez no van millorar els resultats que va obtenir CiU el 2015 i es van endur només el 14% dels vots, set punts menys que els que van obtenir els convergents fa quatre anys.

El PP i la CUP, finalment, es queden fora de l’Ajuntament.