Josep Maria Monferrer va recollir dilluns la Creu de Sant Jordi 2020. Foto: Pau Cortina / ACN

L’educador Josep Maria Monferrer va recollir aquest dilluns la Creu de Sant Jordi 2020 en reconeixement a la seva tasca durant els últims 45 anys al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, on va exercir durant molts anys com a mestre i on ha impulsat l’Arxiu Històric del Camp de la Bota i de la Mina.

En una cerimònia d’entrega marcada per l’actual situació sanitària -en comptes de celebrar-se al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) va tenir lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya en petit format-, Monferrer va acceptar recollir el guardó com a representant de tots els col·lectius i plataformes veïnals que treballen incansablement a la zona.

“Aquest premi el mereix molta més gent. És veritat que són 45 anys picant ferro fred a la Mina i que l’edat té el seu pedigrí, però aquest és un premi col·lectiu”, assenyala en declaracions a Línia Nord l’educador i historiador, que va rebre amb sorpresa el passat març la notícia del reconeixement a la seva persona.

EN RECORD A JORDI MONÉS PUJOL-BUSQUETS
Un dels moments més emotius de la cerimònia d’entrega de premis va ser la recollida de la Creu de Sant Jordi per part de Teresa Giné, la vídua de l’historiador i pedagog badaloní Jordi Monés Pujol-Busquets, que va morir als 91 anys el passat març.