El líder socialista Jordi Serra durant una manifestació a Badalona

“Sempre hem demanat un govern d’unitat i canvi i nosaltres només creiem que pot ser possible amb tots els partits que vam estar en les negociacions”. Amb aquestes declaracions a Línia Badalona el socialista Jordi Serra continua apostant per un acord entre el seu partit, CiU i ICV-EUiA per tirar endavant la moció de censura contra l’actual alcalde Xavier Garcia Albiol.

Serra pronunciava aquestes paraules després que el regidor trànsfuga del PP, David Gòmez, (actualment regidor no adscrit a cap partit) s’oferís a PSC i CiU per formar govern si finalment ICV decideix mantenir-se al marge del nou equip municipal si els nacionalistes no retiren al seu líder, Ferran Falcó.

De ser així, amb PSC, CiU i l’exmembre del PP sumarien una majoria de 14 regidors, els necessaris per presentar una moció de censura. Però, per llei, la signatura de Gòmez no tindria cap valor ja que al no estar adscrit a cap partit no pot formar part d’aquest hipotètic nou govern. En aquest sentit, per l’oposició aquesta és una opció totalment descartada.

NEGOCIACIONS ESTANCADES

Tot i que encara no està agendada una nova trobada entre els tres grups municipals per continuar amb les negociacions, els socialistes tenen clar que “hem de mirar que les condicions que van fer que ens asseguéssim a parlar per fer una moció apostant pel canvi a la ciutat continuen”. Per Serra, “l’única línia vermella que hi ha és el mal govern d’Albiol i l’hem de traspassar. Hem de posar tots els nostres esforços en caminar cap a aquest objectiu”.

Ara per ara, les negociacions es troben estancades. El handicap més rellevant per assolir un acord cap a una futura Badalona és la condició d’ICV-EUiA de negar a Falcó la seva participació al nou govern municipal. En aquest sentit, el líder de la federació nacionalista ha anunciat en un article publicat a El Periódico que “alguns em demanen que per la ciutat doni un pas enrere. Descartar-me com alcalde, i no proposar-me per liderar cap tinència d’alcaldia amb competències, ja era un pas per tractar de fer fàcil una negociació que empatitzés amb qui tenia al davant. Potser voldrien -ICV- la meva crucifixió. Però a tant no arribarem per acontentar una actitud farisea”.

ERC FA DE MEDIADORA

L’agrupació local d’ERC ha demanat obertament als tres partits de l’oposició a l’Ajuntament badaloní que no abandonin les converses.

Tot i que els republicans van perdre el seu únic representant a la ciutat a les darreres eleccions, el partit s’ofereix per fer de mediador en aquest procés cap a la moció de censura.

El president d’ERC a la ciutat, Miquel Estruch, ha pres partit en el debat entre ICV i CiU. Estruch creu que Iniciativa hauria d’haver plantejat abans les seves línies vermelles i opina que “el context de Badalona fa prescindible el veto a Falcó”.

El perfil de David Gòmez

L’alcalde Albiol va apartar de les seves funcions com a regidor de Serveis Socials a David Gómez el passat mes d’octubre després que un comerciant el denunciés per extorsió.
Com a conseqüència de la manca de suport de l’alcalde, Gómez va decidir donar-se de baixa del PP i començar la seva particular batalla contra Albiol. En aquest sentit, Gòmez va afirmar que el batlle havia rebut un I-phone 4 com a regal d’una empresa implicada en un cas de suposada corrupció  i va declarar que Albiol hauria de plegar pel cas dels díptics xenòfobs.