Iu Forn

Forn és el nou director de l’ACN. Foto: ACN

El Consell d’Administració d’Intracatalònia SA ha nomenat aquest dijous el periodista badaloní Iu Forn com a nou director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Forn, procedent d’ El Nacional, substitueix al càrrec el periodista Marc Colomer, que ha dirigit l’agència pública de notícies des de l’abril del 2016. El relleu es farà efectiu dilluns que ve.

El president del Consell d’Administració, Ignasi Genovès, ha destacat “l’àmplia i dilatada experiència” del nou director, i ha agraït la tasca de Colomer en la gestió de l’ACN en els últims sis anys “en un entorn de dificultats, amb períodes de turbulències polítiques i dificultats financeres” per a l’agència.

En premsa, Forn ha estat redactor de política i articulista a El Punt, l’Avui, l’Ara i El Nacional, on ha estat responsable dels projectes audiovisuals. Va formar part de l’equip fundador del diari Ara, on durant dos anys va coordinar el suplement d’humor gràfic ‘Ara Humor’.

Del 1992 al 2014, va col·laborar a la revista El Jueves, on va formar part del consell editorial. També ha estat col·laborador de la revista Ciencia y Vida i guionista, director i presentador de diversos programes de televisió d’actualitat, humor, concursos i reportatges, i de sitcoms per a TVE, TV3, Euskal Telebista, La Xarxa i beteve.

Ha dirigit els documentals ‘1-O, cas obert i ‘Jorge Fernández Díaz contra el mal’, emesos al Sense Ficció de TV3, i ha guionat, ha coordinat i ha dirigit diversos anuncis publicitaris. També ha escrit 8 llibres, l’últim dels quals és ‘Judici a la Justícia’, de recent publicació, i va ser vocal de la Junta del Col·legi de Periodistes els anys 2006 i 2007.