Captura del vídeo on es veu els menors fent cua per accedir al cotxe patrulla. Foto: Twitter (@UMCmossos)

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per estudiar si sancionen un agent del cos per passejar nens del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs en un cotxe patrulla. En un vídeo gravat des d’un balcó i compartit a través de les xarxes socials es pot veure com diversos menors fan cua per poder accedir en diferents tandes al seient del copilot del vehicle policial en una plaça del municipi.

Les imatges també mostren com el cotxe fa diverses voltes a poca velocitat per l’espai i es pot comprovar com els nens fins i tot utilitzen la megafonia del vehicle per parlar.

La policia catalana ja està investigant els fets, que -malgrat haver tingut lloc a finals de juny-no es van conèixer fins al passat dissabte, quan es va fer viral a les xarxes el vídeo. Segons informa El Periódico de Catalunya, només hi hauria un agent dels Mossos implicat en aquest passeig en cotxe patrulla i es tractaria d’un policia que és veí de la població de Sant Adrià de Besòs.

Pel que fa a l’obertura d’un expedient contra el membre del cos, els Mossos apunten que s’estan fent indagacions de manera interna per tal de determinar si s’ha de derivar “responsabilitats” per aquest polèmic cas que ha tingut molt de ressò a través de les xarxes. Recordem que la normativa del cos policial prohibeix als agents que permetin l’accés de ciutadans als vehicles oficials. Només es permeten algunes excepcions en cas que els policies estiguin participant en jornades de portes obertes, lúdiques o en casos especials reglats.