El conseller Joan Ignasi Elena i l’alcaldessa Núria Parlon en la Junta Local de Seguretat de divendres. Foto: Àlex Recolons / ACN

Santa Coloma de Gramenet seguirà comptant enguany amb un reforç policial per part de la Generalitat. Així ho va confirmar divendres el flamant conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en el marc d’una nova sessió de la Junta Local de Seguretat. El consistori colomenc no haurà de renunciar d’aquesta manera als tretze efectius que es van acordar destinar al municipi l’any passat per combatre la inseguretat i el repunt de robatoris viscut amb la desescalada.

“Valorem positivament la consolidació dels tretze agents a la nostra ciutat. La bona coordinació que existeix entre els diferents cossos de seguretat ha suposat l’increment de l’eficàcia policial”, assenyalava l’alcaldessa Núria Parlon després de la reunió de la Junta, on es van presentar les últimes dades sobre criminalitat a la població. Segons informa el govern català, durant l’últim trimestre de l’any s’ha produït una lleugera disminució en els fets delictius -respecte al mateix període de l’any 2019- i també han augmentat el nombre de casos resolts.

“Tot això respon a la intensitat de les mesures per perseguir delictes, no només l’augment d’efectius i mitjans, sinó també de l’eficàcia i la coordinació entre policia local i Mossos d’Esquadra”, apuntava Elena, que considera que les dades avalen que Santa Coloma és una ciutat “segura”. En aquest sentit, consistori i Generalitat ja estan treballant per implementar el Pla Especial d’Estiu 2021, un operatiu conjunt per ampliar la presència policial als carrers i el patrullatge durant els pròxims mesos.