Una de les protestes dels alumnes de l’Institut Nou. Foto: Twitter (aitorblanc)

Fumata blanca en el cas de l’Institut 9 de Santa Coloma de Gramenet. La Generalitat s’ha compromès finalment a garantir les línies de Batxillerat promeses a la comunitat educativa del centre.

“Hem decidit mantenir el compromís que tenim des de l’any 2018. El pròxim curs, l’Institut 9 disposarà d’oferta d’estudis de Batxillerat”, ha assegurat aquest dimecres el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en resposta a una pregunta del diputat del PSC Raúl Moreno sobre la situació del centre. En la seva intervenció, Gonzàlez-Cambray també ha avançat que el procés de construcció del nou edifici del centre educatiu s’iniciarà quan el consistori colomenc cedeixi al govern català el terreny on està previst erigir l’equipament.

Aquest pronunciament de la Generalitat arriba poques setmanes abans del tancament del període d’inscripcions i després que les famílies protagonitzessin en els darrers mesos diverses protestes per reclamar la continuïtat del projecte educatiu del centre, ubicat provisionalment en uns barracons a la zona del parc de Can Zam. L’última d’aquestes mobilitzacions va tenir lloc el passat dijous i va consistir en una jornada de vaga de l’alumnat dels cursos de tercer i quart d’ESO i en l’enviament de cartes denunciant la situació al Síndic de Greuges i al mateix conseller d’Educació.

Des de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) i també es va organitzar amb el suport de la direcció del centre una original protesta el passat setembre per denunciar el retard en la instal·lació dels mòduls per a les noves promocions. Cal recordar que aquestes reclamacions compten amb el de tota la comunitat educativa colomenca i del consistori, que s’ha ofert en diverses ocasions a habilitar aules a la seu local de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) per ubicar-hi provisionalment els cursos de Batxillerat.