El Ple d’aquest dimarts a l’Ajuntament de Tiana. Foto: Ajuntament

El Departament de Drets Socials de la Generalitat té sobre la taula dues peticions per realitzar una inspecció a la residència Sant Cebrià de Tiana. En la sessió del Ple del mes d’abril celebrada aquest dimarts, l’executiu encapçalat per Marta Martorell va confirmar que ja s’ha tramitat la petició perquè el govern català pugui auditar el geriàtric municipal, una mesura que es va acordar el passat setembre després de les denúncies per “negligència” en la gestió que van traslladar els familiars.

Aquesta sol·licitud d’inspecció es va formalitzar el passat 2 de març, gairebé sis mesos després que els grups ho acordessin en una altra sessió plenaria i malgrat el caràcter “urgent” de la proposta.

Tanmateix, la petició municipal no ha estat l’única que ha arribat recentment a mans de la Generalitat. Des de l’Associació Catalana d’Afectats per les Residències (ACAR) també han presentat una demanda perquè el govern català audita la residència, un cop ratificat el cessament de l’exregidora de JxCat i actualment no adscrita, Marta Guàrdia, com a delegada especial del geriàtric. En l’escrit presentat per ACAR s’insta l’administració a supervisar durant mig any el traspàs de competències amb la nova direcció de l’equipament.

Per altra banda, en la sessió del Ple d’aquest dimarts es va aprovar una modificació pressupostària per al finançament de l’edició del 2022 de la popular Festa dels Racons i també es va donar llum verda a una moció presentada per ERC sobre la situació que viu actualment a la zona del Sàhara Occidental.