Concert a la plaça de la Vila

Concert a la plaça de la Vila previ a la Nit del Mono. Foto: Ajuntament

Divendres es donava el tret de sortida de les Festes de Maig d’enguany amb el pregó de la periodista badalonina Laura Fa. Fa va parlar sobre la seva relació amb la ciutat, els seus inicis periodístics als mitjans públics locals, sobre aquelles coses que li agraden de Badalona i també d’aquells àmbits en què cal millorar. La pregonera va mostrar en tot moment el fort arrelament que té amb la ciutat. La Penya, la discoteca Titus, Sant Crist, el Mercat Torner i el Pont del Petroli van ser alguns dels protagonistes del pregó.

“A tot arreu on vaig i on treballo sempre soc ‘la periodista badalonina”, assegurava la periodista. Finalment, també va dedicar un espai a les agressions sexuals del Màgic. “Tinc una filla d’11 anys i vull una Badalona lliure de masclisme per a ella i per totes les dones de la ciutat” va concloure.

Agressions a la comissió

Després dels primers actes de divendres a la plaça de la Vila, va tenir lloc la Nit del Mono. El recorregut pels carrers de Baix a Mar va acabar davant del dimoni, on a la platja va haver-hi l’actuació d’un DJ. Bona part dels assistents van queixar-se que les barres per comprar consumicions van trigar molt a obrir i, quan ho van fer, no havien rebut totes les begudes.

L’endemà al matí, la Comissió de Festes va denunciar que s’havien produït agressions físiques i verbals a l’organització durant la Nit del Mono. “Les persones que treballaven voluntàriament a la barra van rebre insults, els van llençar objectes i van ser pressionades per obtenir consumicions gratuïtes”, explicaven en un comunicat. Com a protesta, es va decidir no fer barra als concerts del parc Ca l’Arnús de dissabte. Finalment, diumenge es va reprendre aquest servei.

Nou festival accidentat

L’MVP Music Days és el nou festival que es va celebrar durant el primer cap de setmana de les festes. Públic i artistes com Andy y Lucas, que van estar a punt de no cantar, es van mostrar crítics amb els problemes amb el so als concerts. El festival, però, tornarà l’any vinent i es compensarà els assistents amb entrades gratuïtes pel 2024.

A l’hora del tancament d’aquesta edició faltaven poques hores perquè comencés la Cremada del Dimoni.