ICV-EUiA denuncia autoritarisme i manca de procediments democràtics per part del regidor del barri de la Salut i els seus coordinadors. Àlex Mañas ha fet entrega, aquest dimarts, d’una Constitució Espanyola als responsables municipals del districte de Llefià i La Salut. Mañas assegura que “el regidor i els coordinadors de la Salut actuen desconeixent els drets fonamentals de participació de la ciutadania”.

Valeria Marcos, veïna de La Salut d’origen xilè, i un grup de ciutadans nouvinguts del barri van adreçar-se, el passat mes de juliol, a l’Oficina del Districte per organitzar una lectura de poemes a la Plaça Antonio Machado. Segons Marcos, aquesta petició va ser denegada després de fer un seguit de tràmits administratius. “Vaig arribar a un país democràtic fa 10 anys i no pensava trobar-me aquí amb la paret de Pinochet”, declara Marcos.

Fonts municipals asseguren que van informar a Marcos que el material com cadires o una tarima només es podia cedir a les associacions. Si no necessitava aquest material, només havia de demanar un permís a Via Pública per fer l’acte.