Imatge virtual del futur Corte Inglés que es construirà a Badalona. Ajuntament de Badalona

El grup municipal d’ICV-EUiA ha presentat al·legacions al conveni subscrit entre El Corte Inglés i l’Ajuntament pel qual aquesta cadena s’implantarà en els terrenys de “Can Llamas”, al barri de Coll i Pujol, i que preveu diverses millores per la ciutat, entre d’altres, la urbanització dels laterals de la C-31 i la connectivitat del barri de Sant Crist amb el centre de Badalona.

Els ecosocialistes valoren positivament la ratificació del conveni i esperen que les millores que contempla pels barris Coll i Pujol i Sant Crist es facin realitat tan aviat com sigui possible. Iniciativa, però, reclama més “ambició” a l’acord subscrit entre ambdues parts i un compromís més gran dels grans magatzems amb la ciutat.

Per exemple, ICV vol que el nou túnel que s’ha de construir al Torrent de la Batllòria, que en el conveni signat es dibuixa independent del de Coll i Pujol, sigui un únic pas subterrani “perquè doni amplada i permeabilitat a la connexió Sant Crist – Coll i Pujol”, a l’estil de la connexió entre La Salut i Can Claris.

Un altre aspecte que ICV inclou a les al·legacions és millorar les previsions de mobilitat. Asseguren, en aquest sentit, que l’estudi de mobilitat que s’ha fet del desembarcament del Corte Inglés ha d’incloure l’impacte que generarà el supermercat que s’instal·larà al centre comercial, que per ara no està comp­tabilitzat, i també de la nova B-500, que pot afavorir l’accés de nous clients del Vallès Oriental.

D’altra banda, Iniciativa demana que l’edifici de 1.400 metres quadrats que el Corté Inglés ha de cedir construït al consistori badaloní, que s’ubicarà a la cantonada del carrer Vila Vall-Llebrera amb Santa Bàrbara, sigui definit com a escola bressol. Els ecosocialistes consideren que es tracta d’una “oportunitat única” per tenir una escola bressol pública al centre de la ciutat.

INVERSIÓ IMPORTANT

La inversió que El Corte Inglés farà a Badalona es pot estimar en més de 100 milions d’euros i inclourà, a més, l’execució de diverses obres d’urbanització per facilitar la connexió adient del nou centre comercial amb la trama urbana existent i un enllaç fluid amb l’actual sector comercial de Badalona. El Corte Inglés també cedirà a la ciutat dues parcel·les de més de 6.000 metres quadrats, a una de les quals s’hi construirà el nou edifici dels Jutjats.

El nou Corte Inglés serà un edifici de planta baixa més sis plantes, i disposarà d’un aparcament subterrani per a un miler de vehicles. Les obres de construcció de l’edifici necessitaran d’un termini estimat no inferior a 30 mesos.