Iceta obre ara la porta que Guijarro comparteixi alcaldia amb Sabater. Foto: ACN

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat ara “tenir en compte” la possibilitat d’una alcaldia compartida a Badalona entre el candidat socialista, Rubén Guijarro, i la líder de Guanyem, Dolors Sabater. “Amb un PSC amb sis regidors i Sabater amb quatre, es podria plantejar. No es tracta de resoldre un ple d’investidura, sinó de formar un govern estable. Però vista la fragmentació del consistori, no em sembla un disbarat. Em sembla una proposta que hauria de ser tinguda en compte”, ha assenyalat Iceta aquest dilluns en una roda de premsa telemàtica.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta. “Si hi ha acord entre Guanyem i el PSC, ens hi sumarem”, ha assegurat Vilalta en una roda premsa, que ha fixat com a prioritat impedir que la vara caigui en mans de Xavier García Albiol.

Les cúpules d’ERC i PSC traslladen amb aquestes declaracions la pressió a les seves seccions locals, que a menys de 24 hores de la celebració del ple d’investidura no han aconseguit encara arribar a un acord per evitar un nou govern del Partit Popular a Badalona.

Ara tothom està pendent de Guanyem, que ha convocat una roda de premsa telemàtica avui a les quatre de la tarda amb Sabater i la resta de regidors de la formació.