El comitè d’empresa de FCC s’ha mostrat descontent amb la decisió del consistori

El govern popular de Badalona ha decidit emprendre una nova retallada a la ciutat. Suposem que amb la seva característica y ja comuna finalitat de “posar ordre”, ha realitzat aquesta nova proposta sorprenent i alhora amb poc caliu ciutadà.

L’Ajuntament ha comunicat a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, S.A, l’encarregada de la neteja d’alguns edificis de la ciutat, que retallarà en un 20 per cent els serveis que presten a Badalona, en concret, els referents a la neteja d’espais públics com escoles, centres cívics, casals d’avis, biblioteques, l’edifici d’oficines municipals del viver i les dependències de la Guàrdia Urbana.

Aquesta decisió no ha fet esperar massa les reaccions dels treballadors i treballadores de neteja, contractats pel consistori, que durant aquesta setmana s’han concentrat a la Plaça de la Vila, davant l’Ajuntament, per protestar per la retallada del 20 per cent en el pressupost de neteja de la ciutat.

DISCREPÀNCIES

La proposta de retallada del batlle no acaba de convèncer el comitè d’empresa de FCC. La seva presidenta, Araceli García, ha lamentat, segons elPuntAvui que la decisió s’hagi pres sense precedir-la de cap negociació i assegura que ja s’ha cobrat les primeres víctimes: cinc persones que tenien contractes per hores ja són al carrer i 28 més seran traslladades fins a Barcelona, amb la possibilitat de ser acomiadades a final d’any. Les 127 treballadores restants, segons la presidenta del comitè d’empresa, es veuran afectades per un ERO o se’ls hi reduirà l’actual sou.

Per la seva banda, el sindicat CCOO del Barcelonès Nord i la Federació Comarcal d’Activitats Diverses de CCOO també del Barcelonès han rebutjat la reducció d’aquest 20 per cent. Expliquen que la mesura, “ha estat adoptada per l’Ajuntament amb l’argument de la crisi econòmica que travessaria aquesta administració municipal, un raonament que no sembla aplicar-se a d’altres activitats del municipi”.

CCOO i la Federació d’Activitats rebutgen l’adopció de mesures que puguin implicar la reducció temporal de la plantilla en les seves diferents modalitats, es tracti de treballadors fixos, eventuals o bé per hores, ni la modificació substancial de les condicions de treball. En aquest sentit i malgrat l’esmentada reducció dels serveis de neteja en locals municipals, l’alcalde Xavier Garcia Albiol, ha confirmat que no hi haurà acomiadaments però sí un ERO temporal.

LA NETEJA DELS CARRERS

En declaracions al diari esmentat anteriorment, l’Alcalde Xavier Garcia-Albiol ha garantit que el contracte que l’Ajuntament té amb l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, S.A, amb la finalitat que mantinguin neta la via pública de la ciutat i s’encarreguin de la recollida, cada dia, de les escombraries “no es veurà afectat per cap tipus de retallada, més enllà d’algun servei puntual i extraordinari”.

Dos adjectius que en certa boca acostumen a fer tremolar al receptor del missatge. Massa fets puntuals, fins ara.