L’actor Guillermo Toledo a l’entrada dels jutjats el passat 17 de febrer. Foto: ACN

L’actor i productor Guillermo Toledo és des de fa ja uns mesos un veí més del centre de Badalona. Després de gairebé deu anys d’ostracisme per un polèmic missatge a les xarxes contra la religió que va el va portar fins als tribunals, Toledo ha tornat a primera línia amb l’estrena de Los Favoritos de Midas, la nova sèrie de Netflix dirigida per Mateo Gil.

En aquest context, l’actor -a qui recentment han confirmat la seva absolució-va ser un dels protagonistes del programa Preguntes Freqüents (FAQS) de la setmana passada, on va compartir plató amb Marcel Vivet, el jove manifestant antifeixista badaloní que s’enfronta a una pena de sis anys de presó per desordres públics i atemptat contra l’autoritat en la marxa del sindicat policial Jusapol a Barcelona el setembre del 2018.

“He estat 10 anys sense poder treballar al meu país. He hagut d’anar a fora a treballar i exiliar-me per donar la meva opinió. Van intentar fotre’m la vida, però els hi he de dir que no ho han aconseguit”, va assenyalar contundent Toledo, que ha trobat a faltar durant tots aquests anys de procés judicial el suport per part del gremi d’actors.