Nou govern Badalona

Els representants dels quatre partits que conformaran, si res no es torça, el nou govern de Badalona, amb el futur alcalde al centre. Foto: A.R.

El nou govern de Badalona s’ha presentat en societat aquest dijous a la tarda amb la “neutralitat institucional” per bandera. En un acte celebrat entre les ruïnes romanes del Museu de Badalona, el líder socialista i futur alcalde, Rubén Guijarro, ha remarcat la importància de conformar un executiu que doni estabilitat a la ciutat i ha assegurat que Guanyem hi tindrà un “paper clau”. De fet, ha remarcat que es travaran tots els ponts que siguin necessaris amb els anticapitalistes per garantir la governabilitat.

“Estem molt agraïts del pas ferm que va fer Guanyem. És just posar en valor l’entesa i el diàleg que ha tingut en un moment com aquest”, ha apuntat Guijarro, que ha evitat pronunciar-se sobre una possible entrada dels anticapitalistes al govern més endavant. En el seu discurs, el líder del PSC ha assegurat que el pacte a quatre bandes neix des de la “responsabilitat” i amb la voluntat de restablir l’orgull i la “dignitat” de la ciutat. “Estem davant la crisi institucional més greu que ha patit el municipi. Tots provenim de models i ideologies diverses, però ara mateix només ens importa Badalona”, ha conclòs Guijarro.

La resta de grups –que han signat formalment un a un l’acord de govern– han coincidit a subratllar la necessitat de deixar enrere personalismes i de posar la ciutadania al centre de les polítiques. “No venim a proposar solucions màgiques ni a fer propaganda electoral. Als veïns els oferim la nostra honestedat i el compromís de dedicar-nos amb cos i ànima a millorar la ciutat”, ha assenyalat el portaveu d’ERC, Alex Montornès.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la líder dels comuns, Aïda Llauradó, que ha posat èmfasi en la voluntat de conformar un projecte d’executiu a llarg termini, amb una mirada que vagi més enllà del 2023. Per la seva banda, el regidor de JxCat, David Torrents, ha assegurat que Badalona no només es troba en una situació d’emergència política, sinó que també hi ha una crisi social que afecta els barris més vulnerables i que requereix millores en els recursos destinats als serveis socials municipals.

Guijarro referma la Unitat Omega

En el torn de preguntes, el futur alcalde de Badalona s’ha referit al comunicat de Guanyem on exigia la dissolució de la polèmica Unitat Omega de la Guàrdia Urbana que va recuperar Xavier García Albiol durant aquest mandat, i no ha descartat la seva continuïtat. “Comptar amb una unitat de reforç crec que és un bon sistema per tal de protegir sobretot els agents. Tots recordem les imatges de l’incident de Tiana…”, ha assenyalat Guijarro, que ha posat com a exemple la també molt discutida Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local del municipi veí de Santa Coloma de Gramenet.