Cotxes policia local Badalona

Flota de vehicles de la policia local. Font: Guàrdia Urbana de Badalona

El sindicat majoritari a la Guàrdia Urbana de Badalona, SIP-FEPOL, va publicar dissabte passat un comunicat on denunciava que l’Ajuntament els ha fet arribar una proposta d’augment salarial “de zero euros”.

El sindicat explica que el ple municipal del juny va aprovar mesures de millora de les condicions laborals. Cap d’elles, però, tenia a veure amb l’augment de salaris, sinó amb la millora dels horaris, l’increment de dies d’especial festivitat o la rebaixa anual d’hores de feina: “Aquestes millores les portem negociant fa un any i mig amb l’Ajuntament”, aclareix Raúl Pérez, secretari general del sindicat.

La indignació del cos policial va arribar el passat 8 de juliol, quan van rebre la proposta de congelació salarial per part del departament de Recursos Humans: “L’augment de sou era un compromís del regidor de seguretat ciutadana i de l’alcalde”, diu Pérez. Segons el secretari general del sindicat, el cos està “molt cremat” i considera que les negociacions amb el consistori “estan trencades” fins que no hi hagi un gir: “O l’Ajuntament se’n riu de nosaltres o és que no volen signar res abans de l’agost”.

Pérez afirma que hi ha un dèficit d’uns 70 agents al cos municipal de policia. En aquest sentit, el mateix dia en què el sindicat publicava el comunicat, quedava oberta la convocatòria de 21 places vacants d’agents de la Guàrdia Urbana: “El problema és que els agents marxen a altres cossos de policia amb un salari més digne que el nostre”, denuncia Raúl Pérez. L’Ajuntament no ha atès a les preguntes de Línia Nord sobre el tema.