Tersa

Imatge exterior de la incineradora Tersa. Foto: ACN

Agents de Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil estan duent a terme des de primera hora d’aquest dimecres un registre a les instal·lacions de la incineradora pública de Tersa de Sant Adrià de Besòs, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l’ACN.

Una intervenció que forma part de la investigació per comprovar si la incineradora va cometre  irregularitats en les emissions de partícules contaminants a l’atmosfera. És a dir, si va superar el límit permès la llei. El passat mes d’abril l’Audiència de Barcelona va estimar un recurs de l’acusació perquè el cos policial efectués aquest registre.

En concret, segons El Periódico, amb la intervenció d’aquest dimecres la Guàrdia Civil pretén comprovar els sistemes de control de les temperatures dels forns crematoris i revisar el funcionament de la planta. El rotatiu ha apuntat que la policia també té intenció de rastrejar en arxius informàtics, dispositius electrònics i documents en paper que puguin aportar informació a la investigació.

El president de Tersa va negar les irregularitats

El president de Tersa i regidor d’Emergència Climàtica de Barcelona, Eloi Badia, i el cap d’explotació de la fàbrica figuren com a investigats per un presumpte delicte ecològic a la causa oberta. El passat 11 d’abril, Badia va comparèixer davant el jutge que instrueix aquest cas i va assegurar que les emissions de la planta estan dins dels paràmetres permesos. La seva defensa va argumentar que Acció Climàtica havia validat el sistema per mesurar la temperatura de combustió.