Un dels membres del personal sanitari de l’Hotel Plaza, l’edifici medicalitzat on treballa la víctima de la presumpta agressió com a servei de neteja. Foto: Francisco Avia ACN

El grup municipal de Guanyem demana que s’investigui la presumpta agressió racista a una veïna de Badalona per part dels Mossos d’Esquadra. Els fets haurien tingut lloc quan la Celenia de Aza Polanco tornava a casa de treballar en un dels hotels medicalitzats amb motiu de la pandèmia i va ser interceptada per una patrulla. Segons relata la dona d’origen dominicà i recull el partit en un comunicat, ella va manifestar als policies que comptava amb el certificat de desplaçament corresponent, però els agents no es van creure la seva versió i van procedir a “reduir-la violentament sense justificació” mentre li etzibaven “¿Tu eres doctora o en realidad eres puta?” i li propinaven un cop de puny a la cara.

“Tenim motius per pensar que es tracta d’una agressió racista i sexista que no pot quedar impune, i encara menys tractant-se d’agents de policia”, assenyalen fonts de la formació liderada per Dolors Sabater, que reclamen l’activació de mecanismes de suport per la víctima i que s’investigui l’actuació dels policies implicats en la detenció.

Segons informa El taquígrafo, la presumpta agressió s’hauria produït el passat 11 d’abril als voltants del carrer Europa i la víctima ja hauria presentat una denúncia judicial contra la parella de Mossos d’Esquadra que va intervenir en el seu arrest pels delictes de detenció il·legal i lesions. Per la seva banda, el cos defensa que l’actuació dels agents va ser correcta i que la dona va ser arrestada per un delicte d’atemptat contra l’autoritat.